TOPP 10% ja 10 sekundit

April 21, 2015 Andres 0 Comments

Hooajaks ettetvalmistus käib täie hooaga - täpselt õige aeg suur pilt ja 2015 aasta sportlikud eesmärgid välja hõigata.
Pilt: Humala kolmapäevak, 2014

Paar teemat enne. Esiteks, eelmise aasta oodatust suurem arenguhüpe pani mind oma eesmärke ümber hindama. Teiseks, arvatavasti on EC-l sel aastal vähem osalejaid (uued sarjad kalendris võtavad oma osa sihtgrupist), ja kes teab palju neid tulevikus on. Osavõtjate arv kõigub aastati korralikult. Kolmandaks, ma usun, et areng ei ole aastate lõikes ka lineaarne. Pigem on iga järgmise hüppe saavutamine üha keerulisem. Jutt kokku - kui varasemalt soovisin jõuda ca 4-5 aastaga EC-l 100 parima sekka, siis olen selle nüüdseks asendanud TOPP 10% sisse jõudmisega. Näitena: kui eelmisel aastal osales Jõulumäe etapil ca 770 osalejat, siis eesmärgi oleks ära toonud 76. koht, mitte 99.
Selle hooaja peamine eesmärk on EC ühel etapil jõuda TOPP 25% sisse. Selleks, et sinna jõuda pean suure tõekaga parandama 10 minuti võrra kaotust TOPP 10%-le. Võrdluseks nii palju, et eelmisel hooajal parandasin võrreldes üle-eelmisega kaotust 35 minuti võrra :) Allpool on siis pilt suurest plaanist.

10 minutit keskmisel 60 km-l EC rajal tähendab kilomeetri kohta 10 sekundit kiiremat liikumist. Tehtav? Let's wait and see.


You Might Also Like

0 comments: